Ο Εθελοντισμός και ο πολιτισμός στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών

Δύο παρεμβάσεις ανάδειξης και ενίσχυσης του εθελοντισμού και του πολιτισμού μέσα από δράσεις δύο τοπικών γυναικείων συλλόγων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα το πρωί συμμετείχε δίνοντας αίμα στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής για την δημιουργία τράπεζας αίματος υπέρ των κατοίκων του οικισμού. Με την ευκαιρία αυτής της έμπρακτης συλλογικής πράξης ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού με πεδίο εφαρμογής την Ξυλαγανή, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής” πραγματοποιούσε ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και έκανε εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού οστών.
Αργότερα ο κ.Κ. Χαριτόπουλος συναντήθηκε με με την πρόεδρο κ. Βασιλική Περβανά και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας κατά την διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν ιδέες για πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στην Μαρώνεια.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών τόνισε ότι όσα συζητήθηκαν θα ενσωματωθούν στο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Μαρωνείας που θα συντάξει άμεσα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Scroll to Top