«Υπερήφανος» αιμοδότης ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην Ξυλαγανή την Κυριακή 29/09, παράλληλη εγγραφή δοτών μυελού των οστών στην πλατεία, επόμενη στάση η Μαρώνεια.

«Μεγάλη χαρά, τιμή και υπερηφάνεια να συμμετέχεις σε μία προσπάθεια με τόσο ανθρωπισμό και τόση αλληλεγγύη. Καλώ όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Δίνοντας αίμα, σώζεις μια ζωή». Αυτά είναι τα λόγια που μετέφερε ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος έδωσε το καλό παράδειγμα, δίνοντας αίμα στο πλαίσιο εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Ξυλαγανή.

Τράπεζα αίματος στην Ξυλαγανή

Η εθελοντική αιμοδοσία ήταν μία πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών Ξυλαγανής με στόχο την δημιουργία τράπεζας αίματος υπέρ των κατοίκων του οικισμού. Οι άνθρωποι της Αιμοδοσίας του «Σισμανογλείου» κατευθείαν είπαν το «ναι» διατρανώνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Με την ευκαιρία της αιμοδοσίας, ο δήμαρχος συζήτησε με τα μέλη του συλλόγου γυναικών θέματα πολιτισμού και εθελοντισμού με πεδίο εφαρμογής την Ξυλαγανή.

Άξιο αναφοράς είναι πως στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» πραγματοποίησε ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και έκανε εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού οστών.

Επόμενη στάση Μαρώνεια

Επίσης την Κυριακή ο δήμαρχος συναντήθηκε με την πρόεδρο Βασιλική Περβανά και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας «Ιππαρχία». Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν ιδέες για πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στην Μαρώνεια. Ο κος Χαριτόπουλος τόνισε ότι όσα συζητήθηκαν θα ενσωματωθούν στο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Μαρωνείας που θα συντάξει άμεσα ο Δήμος.

Επόμενη στάση στο «ταξίδι» της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι άλλωστε η Μαρώνεια την Κυριακή 13/10.

Scroll to Top